המתכונים שלנו
ברוכים הבאים למקלט הקולינרי שלנו! כאן תגלו עולם של אוכל ומתכונים לכל אירוע. בין אם אתם יוצרים קינוח ובין אם אתם מתכננים ארוחת ערב חגיגית, דאגנו לכם. השתמש במסננים השימושיים שלנו כדי למצוא את המועדפים שלך ולתת ל-Ankarsrum Kitchen לעורר אותך עם המתכונים הטעימים שלנו מרחבי העולם.
פיצה
ככה מכינים בצק פיצה כמו המקצוענים!
אוכל
קלאסיקה שעושה כל אחד מאושר
גלידות
המתכון הפשוט הזה מושלם לימי הקיץ
קינוחים
תן לגוף שלך להנות מקינוח טוב
לחמים
הזמן לנצל היטב את כישורי הקליעה שלך
ככה מכינים בצק פיצה כמו המקצוענים!
פיצה נפוליטנית
מתכון לפיצה נפוליטנית איטלקית. דק באמצע עם קצוות מושלמים.
רכיבים
- 2 גרם שמרים טריים
- 650 מ"ל מים קרים
- 1 ק"ג קמח טיפו 00
- 3 כפיות מלח
- 1 כף שמן זית
הוראות
מרכיבים את המיקסר עם הקערה, וו הבצק וסכין הבצק.
מפוררים את השמרים בקערת המיקסר.
מוסיפים מים ומערבבים במהירות הנמוכה ביותר עד שהשמרים נמסים, ואז מוסיפים את הקמח
מערבבים במהירות נמוכה במשך 5 דקות
מוסיפים מלח ומערבבים
מוסיפים שמן זית ומערבבים במהירות בינונית 5 דקות
מעבירים את הבצק לקערה מוברשת בשמן זית ומברישים את הבצק בשמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעתיים בטמפרטורת החדר.
מחלקים את הבצק לכדורים קטנים יותר (כ-260 גר' כל אחד)
שמים את כדורי הפיצה על צלחת תנור שהוברשה בשמן, מניחים את כדורי הפיצה ומברישים בשמן, מכסים בניילון ונותנים להם לנוח במקרר 12-18 שעות.
מוציאים את כדורי הבצק לפחות 3-4 שעות לפני שתאפו אותם.
על קרש מקומח שמים כדור בצק אחד ומפזרים עליו מעט קמח ולוחצים את האצבעות מהמרכז עד 1-2 ס"מ מהגבול, מתחו את הבצק בעדינות באוויר ואז שמים אותו על משוט אנקרסרום
הוסיפו תוספות לפי טעמכם והכנסו את הפיצה לתנור והניחו לה לאפות כ-5-6 דקות. (טיפים: אם אתם משתמשים בתנור ביתי, הוסיפו מחצית מגבינת המוצרלה בהתחלה ותן לפיצה לאפות חצי מהזמן והוציא אותה והוסף את שאר הגבינה ותן לה לאפות עד שהיא מוכנה.) ( טיפים: השתמשו במוצרלה פיור די לאטה, המתאימה ביותר לפיצה, חתכו אותה והניחו לה להתנקז לפני השימוש על הפיצה)
קלאסיקה שעושה כל אחד מאושר
המבורגרים תוצרת בית
הכינו את ההמבורגרים הטעימים ביותר עם המטחנת בשר שלנו.
רכיבים
- בשר בקר (500 גרם)
- מלח
- פלפל שחור
- 1/2 בצל (לא חובה)
הוראות
מרכיבים את המטחנת בשר עם המיקסר.
חותכים את הבשר לפסים.
השתמשו בדיסק 4.5 מ"מ.
הפעלו את המכונה במהירות נמוכה.
מכניסים את הבשר למכונה ו-1/2 בצל (לא חובה).
להכין את המבורגרים.
מתבלים במלח ופלפל.
מגישים עם כל התוספות האהובות עליכם.
המתכון הפשוט הזה מושלם לימי הקיץ
גלידת שוקולד
מי לא אוהב גלידת שוקולד? קלאסיקה אמיתית וקינוח מושלם.
רכיבים
- 90 גר' סוכר
- 3 חלמונים
- 300 מ"ל חלב
- 100 מ"ל שמנת
- 0.5 גרם מלח
- 100 גרם שוקולד מריר (70%)
- קישוט: שוקולד מריר מגורר
הוראות
לפני הכנת הגלידה הנח את קערת הגלידה במקפיא, -18ºC (בערך 0ºF), למשך 20-24 שעות.
מרכיבים את המיקסר עם קערת המקציף ומקצפי הבלון.
מקציפים חלמונים וסוכר עד שהבלילה בהירה ותפוחה.
מרתיחים את החלב והשמנת עם המלח. קוצצים או שוברים את השוקולד ומוסיפים לחלב השמנת. מערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את החלמונים והסוכר ומערבבים, נותנים לזה להתבשל מעט עד שהבלילה מתחילה להסמיך, בערך 84 מעלות צלזיוס (להקפיד שלא ירתח).
מכניסים את הבלילה למקרר ומניחים להתקרר לטמפרטורת המקרר.
יוצקים את בלילת הגלידה לקערת הגלידה דרך הפתח במכסה.
הניחו למכונה לפעול במהירות בינונית במשך 20-30 דקות עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
לאכול מיד, או להכניס את קערת הגלידה עם המכסה למקפיא ולשמור למועד מאוחר יותר.
תן לגוף שלך להנות מקינוח טוב
מיני טארט מרנג לימון
מיני טארט מרנג לימון – פאי מרנג לימון קלאסי במיניאטורי.
רכיבים
בצק
- 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 90 גר' סוכר
- 240 גרם קמח
- 2 כפיות סוכר וניל
- 1 כפית אבקת אפייה
מרנג
- 4 חלבוני ביצה
- 240 גרם אבקת סוכר
- 300 גרם לימון מגורד
הוראות
כוונו תנור ל-175 מעלות צלזיוס (347 מעלות צלזיוס) ומשמנים 6 תבניות מיני פאי (9 ס"מ).
מרכיבים את המיקסר עם קערה, סכין בצק ורולר בצק.
מוסיפים את מרכיבי הבצק ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה/בינונית. לשים את הטיימר על 6-8 דקות. מגלגלים 6 כדורים בגודל שווה ודוחסים אותם לתוך התבניות.
אופים את בסיס הפאי באמצע התנור במשך 10-12 דקות, עד להזהבה.
מוציאים מהתנור ומורחים בגומה של כל בסיס שכבה של גרידת לימון כשהם עדיין מעט חמימים. מניחים להתקרר ומוציאים מהתבניות.
מקציפים חלבונים ואבקת סוכר בקערה מעל מים חמים, תוך טריפה ידנית עד לטמפרטורה של 65 מעלות צלזיוס (149 מעלות פרנהייט)
מרכיבים את המיקסר עם קערת מקצף ומקצף בלון.
מסירים מהאש וטורפים פנימה את החלבונים עד שהמרנג מתקרר – הוא צריך להיות מבריק ונוקשה. מורחים את המרנג על הגרידת לימון ושורפים בעדינות את המרנג בעזרת ברנר. תהנו!
הזמן לנצל היטב את כישורי הקליעה שלך
לחם מחמצת שיפון
צלול עמוק לתוך העולם של אנקרסרום וגלה את השמחה שביצירת יצירת מופת מחמצת משלך. הפיכת מרכיבים פשוטים לתחושת טעם.
רכיבים
- 280 גרם קמח לכל מטרה
- 120 גרם קמח שיפון
- 300 מ"ל מים
- 80 גרם מחמצת פתיחה בטמפרטורת החדר (מתכון למעלה)
- 2 כפות דבש
- 2/3 כף מלח ים
- 50 גרם שמן זית לקופסה שבה מתקפלים ומתסיסים את המחמצת. אתה יכול גם להשתמש בכלי תנור ובניילון.
הוראות
הרכיבו את אנקרסרום עם קערה, סכין בצק וו בצק. מוסיפים את המים לתוך הקערה, מוסיפים את המתנע מחמצת ומפעילים במהירות נמוכה. מוסיפים קמח לכל מטרה, קמח שיפון, מלח ודבש, מפעילים במהירות נמוכה עד שהבצק מתאחד. מניחים את כיסוי הקערה ומניחים לבצק לתפוח כ-60 דקות.
משמנים תחתית קופסת פלסטיק בשמן זית ויוצקים על הבצק, מרימים את הבצק בכל פינה ומקפלים את הבצק לכיוון האמצע. שמים את המכסה בין כל קיפול וחוזרים על הקיפול שלוש פעמים במרווחים של 30 דקות. מניחים לתסיסה כ-4 שעות נוספות עם מכסה, עד להכפלת נפחו. זמן תסיסה כולל כ 4 – 6 שעות.
יוצקים את הבצק על נייר אפייה מקומח קלות, מפזרים מעט קמח על הבצק. מושכים מעט בפינה של הבצק ומקפלים לכיוון הקצה, לוחצים מעט באמצע והופכים את הבצק ב-45 מעלות. חזור עד שהבצק מרגיש מתוח. הופכים את הבצק כך שתקבלו את העבודה בצד התחתון, קמחו ונותנים לנוח מתחת למגבת מטבח כ-30 דקות.
עכשיו כדאי לעצב כיכר, לשטח את הבצק מעט קלות בידיים מקומחות. קפלו לארבע פינות לכיוון האמצע ולחצו, ואז קפלו קצה אחד לכיוון השני. מעבירים את הבצק לסל תפיחה מלבנית מקומחת. זכרו להניח את החלק התחתון עם הקיפול כלפי מעלה בסלסלה, צבט מעט את הקיפול עם האצבעות. מכסים במגבת מטבח ומניחים לתפיחה במקרר למשך הלילה.
כוונו את התנור ל-270 מעלות צלזיוס (520 מעלות צלזיוס) אוויר חם והניחו את תבנית האפייה באמצע התנור. מקמחים את מרית האפייה ומניחים את הלחם על המרית, מברישים את עודפי הקמח וחורצים חתך מעל הלחם מצד אחד. מניחים את הלחם על תבנית האפייה ואופים ב-270 מעלות צלזיוס (520 מעלות צלזיוס) במשך כ-15 דקות, ולאחר מכן מנמיכים את החום ל-225 מעלות צלזיוס (440 מעלות צלזיוס). אופים עד שללחם יש טמפרטורה פנימית של כ-96 – 98 מעלות צלזיוס (204-208 מעלות פרנהייט), כ-30 דקות נוספות. מוציאים את הלחם ונותנים לו להתקרר על רשת, הלחם צריך לנוח כ-60 דקות לפני שחותכים אותו.